Norway Cup - Onsdag 31. juli

Norway Cup - Onsdag 31. juli

Da vi hadde spilt i ett minutt skjøt Mathias Bergskås i stanga, men to minutter etterpå lyktes han bedre etter å ha driblet seg igjennom hele Åsane-forsvaret og satt ballen kontrollert i mål.

B-1/32-11 Åsane 1 - Heddal IL 2 6 - 1 H

B-1/32-20 Bremnes 2 - Heddal IL 1 7 - 0 H

Så var cupeventyret over for begge G13-lagene.

Heddal 1 var igjen uheldige og møtte et rent 14-årslag og fikk samme opplevelse som tildligere i uka. Men igjen tapper innsats av gutta.

Heddal 2 var heldigere og møtte et Åsane-lag med både 13- og 14-åringer, og for første gang i NC tok vi ledelsen. Da vi hadde spilt i ett minutt skjøt Mathias Bergskås i stanga, men to minutter etterpå lyktes han bedre etter å ha driblet seg igjennom hele Åsane-forsvaret og satt ballen kontrollert i mål. Deretter styrte vi kampen inntil Åsane fikk et heldig mål. Da gikk dessverre rullegardinen ned i 10 minutter og det stod 1-4 til pause. Andreomgang var jevnt, men vi satset framover, og ble straffet med to baklengs på grunn av det.

Etter kampen dro Heddal 2 og J13-laget til teltet til Norges Fotballforbund, hvor vi var invitert til et lite fair play-arrangement. Vi møtte Per Ravn Omdal, Ola By Rise og Hallvard Thoresen. Per Ravn Omdal tok fram Mathias og Håvard og snakket om fair play med dem. Det ble en fin opplevelse for både ledere og spillere. Mer om disse fair play-arrangementene finner dere her : http://www.fotball.no/nff/Fair-Play/2013/Fair-Play-fokus-pa-Ekebergsletta/.

A-1/32-23 Heddal G14 - Lille Tøyen 4 - 0 H
A-1/16-12 Heddal G14 - Fjellhamar 2 - 0 H
B-1/16-4 Hødd - Heddal G16 5 - 0 H 
 
For i dag var det G14-laget som stjal showet. Første kamp mot Lille Tøyen gikk på en kjempedårlig kunstgressbane på Bjølsen. Kampen stod lenge og vippet før vi fikk til en kontring og en høy ball ble slått inn i feltet. Der dukker Jonas Folserås opp og setter ballen i mål med hælen. Et kunstmål ! Derfra og ut så gutta seg ikke tilbake. Tilslutt ble det 4-0-seier etter tre mål av Jonas og ett mål av Alfred Deila Rivrud.
Deretter var det G16-guttas tur med kamp mot fjorårets cupvinner Hødd. Dette var et Hødd-lag som vi var helt på høyde med, og kampen stod lenge og vippet. Gutta stod på og løp og kjempet, og vi fikk noen fine sjanser, men dessverre ikke mål. Seint i første omgang skåret Hødd, og det stod 1-0 til pause. I andre omgang forsøkte vi å spille mer offensivt, og fikk igjen sjanser, men fortsatt ingen mål. Og så kom det et forferdelig regnvær (typisk vestlandsregn!), og det ble veldig utrivelig å spille. Hødd-spillerne var nok mer vant til grisevær enn våre gutter, for de skåret flere mål mens vi stod og så på. Og da var cupeventyret slutt...
 
Klokka 1900 var det klar for ny G14-kamp, denne gang mot Fjellhamar. Alle de andre Heddal-lagene var møtt opp som heiagjeng, sammen med mange foreldre, så G14-gutta hadde en stor heiagjeng. Og de leverte en superkamp mot et svært godt Fjellhamar-lag. Etter å ha brent noen sjanser i begynnelsen av kampen, kom Jonas igjennom, skjøt rett på keeper, fikk ballen igjen og satte den i mål. Deretter bølget spillet fram og tilbake, men fortsatt med de vasseste sjansene til Heddal. Så like før omgangen var slutt fikk vi til et raskt utkast fra Oddbjørn, Ruben nikket bakover til Jonas som flikker til Vegard, som bredsider inn 2-0. Klikk, klakk, mål! I andre omgang ble det mest stillingskrig, men med noen kjempesjanser til Heddal, men kampen ebbet ut med 2-0 og vi var i 8-delsfinalen.
 
Etter kampen var det middag i Ekeberghallen, og transport hjem til skolen. Her fikk gutta være litt ekstra oppe og mingle med hverandre og jentene - Norway Cup skal jo ikke bare være fotball.