ÅRETS IDRETTSLAG

..for vestfold og telemark 2021 er tildelt Heddal Idrettlsag

Heddal IL ble kåret til beste klubb i Vestfold og Telemark idrettsgalla. – Det var ingen tvil, dere var i en særklasse, sa jurymedlem Dag Nilsen til vinnerne fra Heddal IL etter seremonien.

– Når en sitter slik og det er tre nominerte kandidater, blir en veldig stolt av klubben sin når vi går helt til topps i en slik gallaforestilling, sier Arve Bakken som var leder inntil april hvor Håvard Slåtta overtok den driftige klubben med så store og viktige prosjekter i arbeid. Aktivitetsparken på Vidarvoll, hoppbakkene i Tveitanbakken og samarbeidsprosjektet Grønkjær skistadion og helsesportssenter hvor Heddal ILs Terje Bakka og Arve Særsland er sterke drivkrefter. Klubben setter seg høye mål – og når dem!

Drar i samme retning

– Det er det som er så flott i Heddal IL. Konfliktnivået er særdeles lavt. Når vi har diskutert oss fram til en løsning, går alle for den og vi bare gjør det. I tillegg er det veldig godt å ha en flott kommune i ryggen som tar ansvar om det skulle røyne på. Nå gjør det jo ikke det fordi vi har så mange flotte medlemmer som bidrar på dugnad og som virkelig vil nå de målene klubben har satt seg. Det gjør meg skikkelig stolt, sier Arve Bakken.

Og han har virkelig ordene sine i behold. Den lille klubben har bygd en imponerende aktivitetspark, hoppgruppa med støtte fra alle deler av klubben, har de siste 15 årene arrangert FIS-renn for menn og COC-renn for kvinner i Tveitanbakken, Grønkjær er et kapittel for seg. Ambisjonen om å skape et nasjonal senter for mennesker med nedsatt funksjonsevne.

Regional klubb

– Vi er ikke en klubb bare for Heddal og ønsker heller ikke å være det. Spesielt i langrenn har vi utøvere fra hele regionen, men også innen andre idrettsgreiner har vi utøvere fra Notodden og regionen. Aktivitetsparken er for alle aldersgrupper og det å få til aktivitet over generasjonskløftene tror vi er viktig for hele samfunnet. Vi tror anleggene våre bidrar til at Heddal og Notodden blir et godt sted å bo og vokse opp. Fint er det om det kan bidra til tilflytting, sier Arve Bakken – etter jubelturen hjem fra idrettsgallaen.

– Vi har julebord i klubben kommende lørdag og det ligger nok i kortene at det vil bli markert der, tenker jeg selv vi ikke har tenkt så langt enda. Alle medlemmene er vår kapital og vårt gull, sier Bakken – som nå jobber mot arrangementet med World Cup i rulleskirenn på Grønkjær til sommeren som en del av paraveka som klubben også har planlagt i to år, men som har strandet på grunn av pandemien.

Vil holde på dem

– Idrett og aktivitet for alle er vår parole og anleggene på Vidar spenner vidt. Nå jobber vi for å etablere et leikeområde for de aller minste og jeg håper søknadene knyttet til flere stiftelser skal gi oss økonomisk handlefrihet til å gjennomføre dette. Bruk av anleggene er og skal være gratis. Heddal IL er en inkluderende klubb og det føles godt at vi når målene om være nettopp det, sier Bakken.

– Det er all grunn til å si til alle som bidrar: – Tusen takk, vi hadde ikke fått denne æren som klubb om vi ikke hadde hatt så mange som vil bidra. Prisen tilhører dere alle, understreker Bakken.

«Feiring etter utdelingen.»
Fv. Eyvind Fjelle, Halvard Slåtta, Johnny Pettersen (Idrettsrådet), Arve Bakken, Andreas Susrud, Hege Bakken og Gry Bløchlinger (Ordfører)

«Representantene fra Heddal Idrettslag»
Fv. Arve Bakken, Hege Bakken, Andreas Susrud, Håvard Slåtta, Eyvind Fjelle

Video fra utdelingen.