SEIEREN SATT ETTER 120 SINNSYKE MINUTTER!

Sterkt jobba i hele 2022 resluterte også i opprykk for vårt senior herrelag etter playoff finalen mot Helgen. 120 intense og sinnsyke minutter hvor vi i siste del av ekstraomgangene smeller inn først ett mål som gir oss ledelse, også et andre mål som sikrer oss opprykket helt på tampen!

Øverbø måtte finne seg en ny klubb på sensommeren etter at Snøgg trakk laget sitt fra Varden-ligaen. Dermed endte 27-åringen opp i Heddal tre etasjer ned. Sent onsdag kveld, da ekstraomganger var i ferd med å ende opp i straffesparkkonkurranse, satte Kai Kaasa Øverbø punktum så det sang etter i fortellingen om Heddals suksess-sesong 2022.

Etter å ha kommet på som innbytter.

– Det er aldri moro å starte på benken, men det ble muligheter her. De måtte jeg ta vare på, for dette opprykket ville vi ha. Det var veldig moro å få oppleve å spille her på Skagerak Arena i en slik kamp, forteller mannen med to mål og en målgivende pasning til Varden

Straffet Heddal

De første 45 minuttene var ingen sjanseorgie, men begge lag kom til sine avslutninger i tåkeheimen som lå som bomull over matta på Skagerak Arena.

Etter en målløs første omgang sprakk Stian Parkstad nullen, da Helgen sin nøkkelspiller var sikkerheten selv fra straffemerket. Samme mann skjøt også laget videre fra semifinalen, da Parkstad senka Kragerø II fra straffemerket på overtid.

Rett før hadde Heddals John Kvernstuen brent en kjempesjanse alene mot keeper Tom Roar Jensen.

Berget ekstraomganger

Heddal kom sterkere og sterkere etter den tidlige kalddusjen. Det var derfor lite å si på at utligningen ble betalingen for det solide overtaket. En dødball fra Mathias Kjosvold Pedersen ble pisket inn i Helgen-boksen. Der steg innbytter Kaasa Øverbø til værs og stanget inn 1–1 med ti minutter igjen å spille.

Som stod til ekstra omganger på Skagerak Arena.

Der Øverbø igjen skulle spille en rolle.

På Skagerak Arena gikk det mot straffesparkkonkurranse. Etter at Helgen hadde vært skarpest i første ekstraomgang, var det Heddal som var det førende laget de siste 15 minuttene.

Det så ut til å ende 1–1. Helt til Heddals toppscorer Jørgen Cloumann satte inn et sent ledermål etter pasning fra nettopp Kaasa Øverbø. Heddals nummer 27 var heller ikke ferdigspilt for kvelden. I siste spilleminutt forseglet han det hele med en klinisk avslutning til sluttresultat 3–1. På pasning fra Cloumann.

– Det er jo en type avslutning som enten går inn eller høyt over mål. Det har vært en sesong med spenning helt til siste slutt. Det var en grei treffer å sette punktum med, avslutter Kai Kaasa Øverbø.