Styrket kompetanse i klubben

Eirik Thorstensen har styrket sin og klubbens kompetanse. i Desember mottok han UEFA B-linsensen av Norges Fotballforbund etter et intenst år.

Eirik er fotballtrener for neste sesongs gutter 14 og representant for ungdomsfotballen i sportslig utvalg i fotballgruppa. Han er en ivrig og engasjert trener som bruker mye tid på Heddalsfotballen. Tidligere i år vedtok fotballgruppa å invilge midler til å utdanne Eirik ytterligere etter hans ønske. Eirik har hatt C-lisens en stund, etter å ha klatret i fotballforbundets karrierestige ved å fullføre nesten 50 timers kurs pluss erfaring. Vi rakk akkurat å melde han på til UEFA B opptaket i våres, hvor han senere fikk beskjed om at han var plukket ut av flere søkere i Telemark til å ta UEFA B lisens dette året.

UEFA B utdanningen er trinn 2 av 4 i Norges Fotballforbunds trenerutdanning. Primærmålgruppa av trenere i ungdomsfotballen. Først må man gjennom opptakskravene hvor man blant annet må ha C-lisens (trinn 1) og minst et års erfaring på feltet. Når man har kommet inn på utdanningen foregår den over ca seks måneder. Hvorav det vil være samlinger med praktiske og teoretiske oppgaver, tester og til sist en eksamen. Eksamen består av at man bli vurdert i gjennomføringen av praksisøkter, samt innlevering av teorioppgaver. Det var da en blid og engasjert Eirik som kom hjem igjen til Heddal i Desember med gjennomført eksamen og som nå da si seg ferdig med trinn 2 i NFFs utdanningsstige.

Vi setter stor pris på arbeidet Eirik legger ned i guttegjengen og resten av fotballklubben. Eirik har ikke selv barn i klubben og drives kun av eget engasjement. Fotballstyret kommenterer at han er en stor ressurs for Heddalsfotballen, og at vi må virkelig løfte frem ildsjeler som Eirik.
Vi gratulerer så mye med vel gjennomført kurs og med UEFA B-lisens.