Heddal Skiskyting vant Fagforeningens pris 2023

– Det er jo så flott å bli satt pris på. Det motiverer i det videre arbeidet, sier trener Even Uhlin-Engstu som har vendt hjem igjen etter studier og nå går «all in» for skiskyttergruppa som har hatt vekst etter pandemien. Det skal de fortsette med.

Har makeløst anlegg

– Vi er jo så fantastisk heldige som har et så rått bra anlegg – både sommer som vinter. Vi er nå 70 medlemmer og 20–25 av dem er aktive fra ni til 18 år. Vi ønsker å bli flere og med slike fantastiske treningsforhold regner jeg med at det skal gå greit, sier Even – like glad som resten av gjengen. De fikk vite det på søndag av fagforeningenes Arvid Lia og i BB-huset i dag stilte de opp med for å motta 15 000 kroner som kommer godt med.

– Det er en veldig fin gjeng, sier mamma Iris Haukås som er imponert over klubben.
Det var nesten litt skummelt da 150 mennesker klappet taktfast for barna og ungdommene som ble tildelt Fagforeningens Pris for 2023. Skiskytterne jobber hardt for å holde prisene nede slik at alle som har lyst til å bli med, kan det! Det satte LOs Tone Hovde og Halvor Skåttet pris på.

Alle skal med!

– De jobber hardt for å holde prisene på medlemskap og deltakelse nede slik at alle skal kunne få anledning til å være med. Det er en veldig fin politikk i en tid hvor mange familier sliter. Jeg heier på dem, sier Iris.

– Vi er opptatt av det. Alle skal ha anledning til å drive med skiskyting om de ønsker, sier Even – og legger til at idretten er like populær for gutter som jenter.

Og nettopp en slik bevisst prisprofil for deltakelse var noe av det fagforeningene satte pris på da årets tildelings møte fant sted. – Det føles godt, sa konferansier på 1. mai-arrangementet, Halvor Skåttet fra scenen – som opplyste at prisen har vært delt ut siden 1980.