Notodden Energi som ny hovedsponsor

Notodden Energi understreker sitt engasjement for barn og ungdom i Notodden ved å bli hovedsponsor for Heddal Idrettslag.

– I et sponsormarked som er vanskeligere enn før – og en tid hvor flere familier trenger at prisnivået på aktiviteter holdes lavest mulig, betyr det mye å få en stor sponsor som forplikter seg til å støtte alle våre aktiviteter, arrangementer og tilbud dette året og forhåpentligvis videre. Det setter vi stor pris på, sier leder for Heddal IL, Andreas Susrud og signerer kontrakten sammen med nestleder Olav Andreassen.

Klubb for hele Notodden

At Notodden Energi er en god støttespiller for Heddal Idrettslag, er ikke noe nytt. De har sponset både arrangementer og idrettstilbud for laget i mange år, men da enkeltvis. Nå blir det en mer forutsigbar støtte for Notoddens største idrettslag med hele 1000 medlemmer. Pengene skal komme både medlemmene i laget – og barn og ungdom i Notodden for øvrig til gode.

– Selv om vi heter Heddal IL, er vi en idrettsklubb for hele Notodden, for det er bare vi som har skiskyting, hopp, basketlag, langrenn og padeltennis – i tillegg til at vi arrangerer både skikarusell, skifestival og fotballcup blant annet for hele distriktet, sier Andreassen.

– Heddal Idrettslags engasjement for barn og unge passer godt inn i Notodden Energis kjerneverdi. Når vi har mulighet til å hjelpe, er det en glede å kunne bidra. Og enda mer kan vi gi i støtte til lokale foreninger og lag i samarbeid med våre kunder, hvis de velger NE Sponsor-strømavtale, som innebærer at de betaler 90 kroner mer i året, som vi matcher med 110 kroner, slik at det går 200 kroner i året til kundens favorittklubb. Som en grasrotandel, forklarer salgs- og markedssjef for strøm i Notodden Energi, Frode Hagen.

Tøffe tider for alle

Hvor stor hovedsponsoravtalen med Heddal IL er i kroner, ønsker ingen av partene å si noe om, men at pengene kommer godt med er helt sikkert.

– Det koster å ha et så bredt tilbud som vi har til folkelige priser, så vi er ikke i mål økonomisk med denne avtalen. Vi må fortsatt ut i næringslivet og håpe det er velvillige sponsorer der som vil støtte, men vi forstår at næringslivet også har det tøft for tiden, så sponsormarkedet er vanskeligere nå, forklarer Susrud.

Lederen får samtidig flere henvendelser enn normalt fra familier som sliter med å betale medlemskontingent og utstyr. Med taushetsplikt ivaretatt bringer laget søknaden anonymt videre til Notodden kommune, som sponser slik at alle barn får lik mulighet til å delta.

– At noen ser verdien av at ungene i hele kommunen har ting å drive med og steder å møtes i trygge rammer, betyr veldig mye. Vår aktivitet er tuftet på kun dugnad, så vi er helt avhengig av gode samarbeidspartnere, sier nestlederen.

– Notodden-folk er veldig lojale kunder. Vi har en 75 prosent dekning i Notodden på både bredbånd og strøm. Det gjør det mulig å støtte ulike aktiviteter og formål også. Folk skal vite at hvis de er kunde hos Notodden Energi, så gis det noe tilbake til lokalsamfunnet, sier salgs- og markedssjef for bredbånd i Notodden Energi, Svein Haug.