NM eFotball 2020/2021

NM eFotball 2020/2021

Heddal eFotball blir representert i Norgesmesterskap i eFotball.

Norges Fotballforbund er glade for å se at flere og flere klubber er på vei inn i den nye og digitale fotballen. Mange har blitt med, også Heddal Idrettslag som en av de 50 første.

- Det er veldig gøy å se engasjementet som er rundt i klubbene. Mange går inn med en blandet oppfatning av eFotball, men når de blir opplyste rundt satsningen ser de alt det positive eFotball kan bringe, sier Oscar Killingmoe, ansvarlig for eFotball i NFF.

Norgesmesterskapet i eFotball starter med lokale kretsmesterskap 19. november, og vil foregå på EA SPORTS FIFA 21 – PlayStation 4. Konseptet er laget for å gi spillere, klubb, krets og publikum nye muligheter til å konsumere fotball. Turneringen vil bestå av et lokalt avdelingsspill, kretsmesterskap, regionalt sluttspill og deretter et nasjonalt sluttspill på Ullevaal Stadion. Det er 14 års aldersgrense for å delta i NM, men klubbens lag har ingen aldersbegrensning. 

Påmeldingsfrist 13. november - ta kontakt på efotball@heddalil.no dersom du ønsker å være med på laget.

Det har vært varierende engasjement i de ulike kretsene, noe som fører til at oppsettet blir forskjellig fra krets til krets. Det som er sikkert er at vi skal kåre 18 kretsmestere som skal inn i runde 3 sammen med de 14 beste lagene fra eSerien. 

Kampdagene for gruppespillet er 19. November, 3. November og 10. Desember, der det spilles et oppgjør per kampdag. Ett oppgjør består av 3 kamper, og første kamp alle kampdager starter klokken 20:00. Sluttspillet spilles den 16. januar 2021.

Det skal kåres 1 kretsmester i hver krets som går videre til selve Norgesmesterskapet 20/21. Norgesmesterskapet starter i runde 3, der vi står med 18 kretsmestere og 14 lag fra halvspilt sesong i eSerien. (Norges offisielle eFotball liga). Runde 3 spilles i tidsrommet februar/mars med 4 kampdager. Lagene skal ikke spille alle kampdagene da vi spiller ferdig 2 og 2 grupper på hver kampdag.