Treningsøkter - Oversikt

Treningsøkter - Oversikt
Forslag til spillerutviklingsmodell for Heddal IL Fotball. Merk at modellen ennå ikke er vedtatt i styret i fotballgruppa.

Vinteren 2018/19 gjennomførte fotballgruppa i Heddal IL et prosjekt for å lage eksempel på treningsøkter for aldersgruppen 6-10 år. Link til øktene finner du nederst på siden.

Prosjektet tok utgangspunkt i NFF skoleringsplan med treningsøkter tilgjengelig på treningsøkta.no. Disse øktene ble gjennomgått og endret litt, blant annet la vi til en leik med ball i starten av hver økt.

Praksisnært

Skoleringsplanen er utviklet av trenere som er aktive på feltet. Og som jobber på feltet - hver uke - mot de ulike målgruppene. Her har barnetreneren, ungdomstreneren og landslagstreneren utviklet noe sammen. Utviklingsplanen er praksis nær, den funker.

Høy aktivitet

I NFFs skoleringsplan står spillerne ikke i kø. Ved å treffe målgruppa vil spillerne mestre. Det vil igjen føre til at spillerne blir mer aktive - på egenhånd.

Variasjon vs gjenkjenning

Skoleringsplanen er ikke et «vel av øvelser», men bygges opp økt for økt, tema for tema. Dermed vil spillerne både gjenkjenne og føle variasjon. Dette gir flyt i øvelsene og i øktene.

Spesifisitet

Du blir god i det du øver på. Det sier Eggen. Det sier Olsen. Det sier alle de klokeste fotballhoder i verden. Skoleringsplanen tar utgangspunkt i læring i spillet. Tilpasset spillernes ståsted

Økter

For å finne øktene for de ulike aldersgruppene, trykk på linkene under:

Treningsøkter - 6 år

Treningsøkter - 7 år

 

Tilbake til Klubbhåndboka