Informasjon -eFotball

Informasjon -eFotball

Heddal Fotball startet i 2019 opp med Heddal eFotball. I samarbeid med NFF og diverse andre aktører har Heddal som en av norges første breddeklubber startet opp med organisert trening og kampspill i FIFA på PlayStation4. 

Med oss som samarbeidspartner har vi Elkjøp Kongsberg og Notodden.

ALDERSGRENSE
Det er ingen aldersgrense for å være med men Heddal eFotballs treninger vil foregå i forskjellige alderspuljer. Det vil si at du vil ikke være i organisert trening med folk 5 år eldre eller yngre en deg selv. Det kan forekomme unntak av ulike grunnlag. Det som kan spille en rolle er hvor vidt spilleren har spilt FIFA tidligere eller ikke. Ta kontakt med oss om du lurer på noe rundt dette.

TRENINGSTIDER
Vi starter opp med treninger på mandager i første omgang. Så langt det lag seg gjøre prøver vi å legge tilrette for å ikke la eSporten gå utover aktiviteten ute på fotballbanen, for de som også driver med det. Det vil være trening annen hver uke. Treningene vil foregå i klubbhuset på Vidarvoll Kulturhus, og vil foregå over 3 timer. Vi ser for oss en modell der hvor 2 timer av treningsdagen er aktiv spilling, 1 time av treningsdagen er pause, aktivitet og sosalt samvær.  Se treningsoppsett HER.

KOSTNADER
Treningsavgiften er satt til 300 kroner per år. Alle må bli medlem av Heddal Idrettslag hvor det vil være en medlemskontigent på 100 kroner i tillegg. Hvis du allerede spiller fotball eller annen idrett i idrettslaget har du allerede betalt denne kontigenten når du har meldt deg på der. Hvis du har betalingsutfordringer ta kontakt så løser vi dette.

Utstyr til hjemmebruk må medlemmene selv stå for. Utstyr til trening har Heddal eFotball, men spilleren må ta med seg egen PS4 kontroller. Lurer du på hva som trengs? TRYKK HER.

SPILL
Vi har i 2020 ikke vært med i seriespill, men håper å delta fra 2021. Utover dette har vi kun spilt interne kamper under treningene vi har holdt i 2020.

RETTNINGSLINJER
Heddal eFotballs mål og filosofi er å skape et sosialt og hyggelig miljø. Samtidig med dette har vi sett for oss diverse rettningslinjer vi vil at både klubben, spillerne og foreldrene følger. Vi skal ha fokus på aktivitet ved siden av TV-spillingen. Derfor har vi bestemt at for hver 2. time med spilling, kreves det minimum 30 minutters fysisk aktivitet. I tillegg til dette setter vi en spilletidsgrense på maksimalt 5 timer per dag. Vi vil unngå energidrikker med høyt sukkerinnhold. Disse gir raskt effekt, men konsentrasjonen faller like raskt. Vann fungerer best ved siden av spilling. Er du hydrert, spiller du bedre. FairPlay er like viktig her som på fotballbanen. Det handler om hvordan vi oppfører oss mot hverandre, både på og utenfor skjermen. Man skal ikke forstyrre motstander med fysiske eller verbale tilnærmelser. Man skal ikke jukse til seg fordeler i spiller. Man skal til en hver tid etterstrebe virkeligheten av rettferdige lag. 
Alt av utstyr må behandles med forsiktighet. 

GENERELLE RÅD
Snakk med barna om spill, og sett deg inn i de spillene de liker. Test spillene selv. Du trenger ikke være ekspert, men prøv deg frem, slik at du forstår hva det dreier seg om. Sett ned foten om du merker en endring. For eksempel hvis barnet virker sliten eller nedfor etter å ha sittet for mye fremfor skjermen. Oppfordre barna til ikke å bare snakke med venner på nett, men også til å møte dem ute i det virkelige liv. Spesielt vil vi oppfordre til å samles på klubbhuset under og utenom de organiserte eFotballsamlingene for å bygge et dedikert eFotballmiljø i tillegg til fotball.


VEGEN BLIR TIL MENS VI GÅR.....
når det startes noe nytt slik som dette, hvor vi i styret ikke sitter på like mye kompetanse som spillerne trenger vi tid for å klare å bli gode. Vi jobber aktivt med NFF internt og har sammen med trener og andre navn fra eFotballen inne på Ullevaal funnet en organiseringsplan nå i starten. Det kan godt hende konseptet må endres eller pusses på underveg. Det er også flott med tilbakemeldinger fra spillerne på hva som kan gjøres bedre, og hva som blir gjort bra.


Kontakt:
Telefon: 93418530 
epost: efotball@heddalil.no